Home Decor

How Tonking Technique Helps In Oil Painting

Tonking is an art technique used mostly by beginners who want to cover up a mistake in an oil painting. Tonking helps to erase a mistake on a painting and start it afresh. However, even though it is practised mostly by beginners, that does not mean professional artists do not make mistakes or feel unsatisfied with their work in an oil painting. Nobody wants to throw away a work of art after they invest a lot of their time and begin a new one on the grounds that the painting did not live up to their expectations. We, however, think that beginning new is the best option but it can also be avoided, if required.

Why Is Tonking Used Only For Oil Painting?

Tonking technique is more applicable for oil paintings than acrylics since acrylic paints dry up quickly as compared to oil paints. Oil paints do not dry up fast and take sufficient time. If you want to redo an area where you have committed a mistake or add texture to a certain place tonking technique helps. You can also buy some custom oil paintings from instapainting.com.

When Is The Process Of Tonking Applied?

Tonking refers to the process of erasing a certain area in an oil painting and beginning it afresh, without hindering or making a mess of the areas around it. Here are a few situations where you can apply the process of tonking:

  • If the oil paint has thickened in a certain area or spot.
  • If the painting has had more than the required amount of layers.
  • If a particular area is to dark or light compared to the rest of the tone of the oil painting.
  • If you have used more than the required amount of fixative or solvent to the oil paints making the painting lose its life.
  • If a particular element in the painting is looking shallow or dull compared to the rest of the painting. It could be a tree, a house or something in the background. It however, cannot be the focal element in the painting.

How To Apply Tonking Technique?

Tonking is not rocket science and needs not much of learning, but precision and proper effectiveness. Here is how you apply in on your oil painting:

  • Spot the area you want to change and be very sure about it.
  • Take a piece of paper of the same size as the area you want to cover and remove the paint from.
  • Now gently put it over the painted area (which should be wet also) and put pressure with your hand without damaging the canvas.
  • Now take the paper away from it gently.
  • You can repeat the process as long as there is no more paint left in the area.
  • If you still notice stains of the paint on it, take a small cloth and put some oil painting solvent on it and wipe it on the area, without touching the other parts of the painting.

Once the process of tonking is completed, you can redo the area again and even use new methods to do the area again, in case it blends with the rest of the painting.

Tonking as a process saves you from the extra effort you have to put to begin a new painting altogether, in case you are not satisfied with the results of the current one. All you need are some sheets of paper, or newspapers and be careful while applying it so that you don’t affect the surrounding areas. If you have thoughts on this technique, share with us in the comments below. Happy Painting!

Home Decor, Uncategorized

The Home Architects Of Barcelona

Lacie / February 12, 2018

The Work was Reform of Housing in the Born, Barcelona. The Architects were ARCHITECTURE-G (Jonathan Arnabat, Jordi Ayala Bril, Aitor Fuentes, Igor Urdanpileta). The Contributor was David Fernandez Taboada. The Sponsor was Ms. Santarelli.

It was located in Barcelona (Spain). The Reformed Surface reached 34 m². it was planned in 2010. It was built in 2011

It was located on El Born, Barcelona Accommodation of 34 m2 and 4.5 m in height was divided by a load bearing wall in two rooms of similar size.

restra

Assuming this separation, the apartment design was separated into two areas:

The first stay, there were the kitchen and a mobile cabinet, which operated as a bar, kitchen side table and dining table. It became a social area linked to the driveway.

Each area the necessary scale was given for each item and the appropriate features were used, neglecting current standards of habitability and construction. Depending to the size and privacy, the spaces were formed. The relations generated between them gave the wealth. For this reason, “spaces between”, “spaces next to” or “spaces” were spoken

This apartment in the El Born area of Barcelona was renovated by Spanish studio Arquitectura-G. Wooden storage and mezzanines were added.

The apartment interior consisted of a kitchen and dining area on one side with a living room, study and bedroom on the other, divided in two by a solid wall.

With an even higher platform holding the bed, this second part to a mezzanine that extends over half the floor area was led by thin white metal steps. Photographs were by José Hevia.

The apartment design created a large volume, opened directly on the terrace. It developed the main space of the floor, the reception room. The bedrooms were set on the first level. Device, consisting in visual accumulation of volumes, rhythm in the new space was created.

lacie

They attacked the floor, walls and ceiling. The strong element structuring the room was the ceiling. Composed of suspended plaster boxes, the space more dynamic was made.

The apartment interior incorporated and concealed functional and technical components such as air conditioning, lightning, sound, ventilation.

These elements gradually putted the place turning into storages, kitchen appliances, balustrade for stairs, bar, coffee table, etc… The lightning system, hidden behind the volumes, offered diffused, indirect and scalable light.

The bedrooms were planned with the same process: clarity of the space and functional “furniture-objects”. A large furniture contained common functions such as bathroom, bed, desk, closet, etc… The set was consisted of grey painted MDF. Colours and formed customize the rooms.

Home Decor

New Room Interior Design For Hair Salon by Nuno Capa

Lacie / February 12, 2018

The Project was New Room. The Client was Pedro Remy. The Architect was Nuno Capa. The Design was João Loureiro.

New Room became the latest space of the Portuguese hairdresser Pedro Remy. Hosted in the city of Braga, the architect Nuno Capa designed this innovative space. It was contemporary and minimalist.It aimed to keep sight of the initial construction raw elements such as structural elements in concrete, these dialogues with the intervention of new fixed elements.

The visual balance of a relaxing, comfortable and informal environment was ensured. The spatial fluidity for those who circulate was promoted. A special and different character to the workroom was given.

saloon

Alongside innovation, New Room provided an extensive menu of hairdressing and aesthetical services, targeted to customers who worried about their image and looking for new trends. Our own academy trained the stylists to ensure a high quality service, always directing their attention to the customer’s life concept, personality, personal habits, appearance and hair type.

This workspace was also a training academy. It purposed to support all hairdressing and make-up professionals. In the schedule planned continuous and quality training in the area of new methods and practical techniques.

The business training in management of hairdressers, leadership and motivation of teams, marketing, among others, would increase the diversity of educational knowledge offer, differentiation factors and today’s professionals.

An equal degree of knowledge for all professionals was recommended, in order to glamorize this as one of the most important artistic interventions in the area of beauty that came with the past, present and future of human civilization.

saloon ind

New Room was a new change, modernity and sharing knowledge for everyone’s future. T he value of the concept and lifestyle was maximized for all our customers.

The modern interiors for a hair salon in Braga, Portugal, were completed by Portuguese studio Nuno Capa. The interior design showed translucent curtains to partition the space into smaller zones. Designed for hairdresser Pedro Remy, exposed concrete showed throughout the room interior and the areas requiring a bit more privacy are divided using corrugated metal. Workstations were enclosed double height curtains running on circular tracks to create semi-private booths. The salon had function as a training academy. Photographs were by Rui Pires.

Home Decor

My Caravan Studio

Lacie / February 12, 2018

The interior possessed a pyramid-shaped ceiling and wooden platforms of differing heights that form steps, tables and flooring.

My Caravan Studio with a Lumpy Red Resin Wall by Paul Coudamy

In order to enjoy the large amount of space available and also because the requirement’s client of traveling, the apartment was acted as a caravan where space was exploited and rationalized as much as possible. Interacting with the outside thanks to the setting of three large windows, the configuration of an open space in the center of the habitation was enabled by a customized mobile furniture system.

My Caravan Studio with a Lumpy Red Resin Wall by Paul Coudamy.

caravan

Thanks to the fixation of wheels under the pieces, the inhabitant’s needs of movement and adaptability within his activities were suitable with the furniture. The two main poles of the interior were the bed and the kitchen.

On the one side, an entrance was created by an elevated block on the one side, while on the other side a large cooking space was covered by wooden strips. The center of the apartment, there was a field for many different activities: a friendly space to have a coffee, a giant pillow sofa to watch a movie, a table to share a dinner with friends, a bed for guests to rest.

Under the elevated bed, there were a dressing, a storage space, a table, six seats and a bench as well as a small and a large dresser. A minimalist space created by wooden pieces of furniture of various species was inseminated organic forms.

Behind a rounded and irregular wall, there was the intimate space of the bathroom, where was concealed. A mysterious red cave interlocked by the kitchen block, was created by this setting. As the ceiling suspends blown glass cocoons diffusing a variant ambient light, the sensual and organic shapes of the lightning contrast with the sharp regular furniture.

caravani

A residential interior in Paris divided by a lumpy red resin wall was designed by French designer Paul Coudamy. Called My Caravan Studio, about the interior design, there was furniture made from a variety of timbers and laminates that could be reconfigured according to the inhabitant’s activities. Photos were by Benjamin Boccas.

The design was Kazuya Morita Architecture Studio. The structural engineer was Mitsuda Structural Consultants. It was completed on August 2007. The total floor area reached total 51.78 square meter.

Shelf-Pod became a private residence located in Moriguchi City, Japan. The client had an extensive collection of books on the subject of Islamic history, so this architecture was not only designed for living, but would have the maximum capacity for its storage and exhibition.

Home Decor

Suzukake Honten, a Japanese Interior Pastry Shop with Japanese Black in Silence by Case-Real

Lacie / February 11, 2018

The project name was SUZUKAKE honten. The design was Koichi Futatsumata (CASE-REAL). The client was Suzukake Co.,Ltd. It was built for Japanese pastry shop & café. It was located on Fukuoka, Japan. The floor area was 162m.

SUZUKAKE honten
“A Japanese pastry shop with Japanese black in silence”

A interior design of a Japanese pastry shop was located in Kami-Kawabata, Hakata Ward, Fukuoka City, a historical merchant town. A flagship shop of a Japanese pastry shop consisted of Japanese ‘Kaho’ (a pastry shop) and Japanese ‘Saho’ (a tearoom).

japanese

A pastry shop was far away from the crowd, although the shop was placed on the main street. The Japanese interior was inspired by the idea that the place where pastries were treated as the holiest of holies, the ‘Kaho’.

Simple pastries were displayed nine-meter display case in Japanese black to be conspicuous the existence of pure.

The existence of the display case was abused by using Japanese black plastered wall to all the materials, details and all of the walls.

The ‘Saho’ was made to an open place with original produced furniture where everything inside could be easily known from the street, contrasted to the ‘Kaho’.

To create the expectation of its predecessor state the entrance was built a beautifully decorate 5 colored curtain and along with that there was an amazing signboard.

Japanese designers Case and Real designed the whole interior of a tearoom and a pastry shop in Japan (Fukuoka to be precise). Called Suzukake, there were two rooms in the shop. The pastry shop (Kaho) was concealed away and black painted the pastry shop.

The tearoom (Saho) was clearly looked from the street. A nine metre long display case presented pastries, cantilevered at one end. Photographs were by Hiroshi Mizusaki.

Home Decor

The Interior Design Of Cocoro Restaurant By Gascoigne Associates

Lacie / February 11, 2018

Cocoro was situated in an old industrial warehouse in Brown Street, Ponsonby, Auckland, New Zealand. Cocoro had the meaning of ‘heart and soul’ in Japanese. As modern Japanese, a degustation style menu including Japanese style tapas was offered.

The Decor includes large squares of chocolate carpet, woven charcoal and reminiscent of subtle tatami-style matting. The restaurant menu had a different pattern that of a checkerboard pattern.

For an environment feeling which would look natural, modern and comfortable, all of the selected materials were recyclable. The restaurant design was perfect for both lunch and dinner and compliments the tapas style menu with its simplicity.

gascogine

The restaurant’s logo had circular graphics, and was printed on the up-lit black walls. The large six metre long Macrocarpa dining table was cut from a single tree in the middle of the room. The guests were invited to dine side by side. Lined with Macrocarpa batons integrating LED downlights and sound studio foam for acoustics, the ceilings were sandblasted exposed concrete.

The raw exposed concrete ceiling, there were battens, which were hanged, and above the lines of banquet seating was on each sidewall. The communal table was placed in the centre, subtly hiding LED downlights which the focus was placed on the food. With the rectangular slot window in the back wall, diners were allowed to see into the quiet and efficient kitchen

This Japanese restaurant interior lined with wooden slats in Auckland, New Zealand, was completed by New Zealand architects Gascoigne Associates. Called Cocoro (meaning ‘heart and soul’ in Japanese), the restaurant was situated in a former warehouse.

With LED lighting and sound insulation concealed between them, wooden slats suspended the exposed concrete walls and ceiling. Photographs were by Patrick Reynolds.